Båt dopet

dsc_0159

Nu har den kommit i sjön igen

dsc04902

Det blåste lite så vi fick ha kapellet uppe.

dsc05282

Det var mycket folk på plats vid dopet (NISSE) blev namnet på båten.

Nu är det färdigt,vi vet hur mycket arbete som ligger bakom att bygga en båt.

Den som har någon fråga eller fundering är välkommen att kontakta oss.

Fråga bara efter Lars eller Gunnar

Med soliga sommar hälsningar  NISSE

Nu är det midsommar

Tyvärr så kan jag inte lägga upp några bilder från sjösättningen av snipan. Vi har sjösatt och testat så att allt fungerar, det var bara choken som var felkopplad allt annat var okej. Sen tog vi upp den och har målat bottenfärg. Så nu åker den i vattnet för att kunna användas.  På lördag skall vi döpa båten. Hemmahamnen blir Brattön.

Vecka 24 snart är det midsommar.

dscn4777

Nu håller vi på med inredningen och motorinstallation. Rodret är på plats,båten är målad ,kapellet är färdigt så vi jobbar på för att kunna sjösätta till midsommar. Det tar sin lilla tid med inredningen men resultatet blir nog bra till slut. Har fortsatt problem att ladda upp bilderna.

2009-06-02

dscn4765

Vi tog och städade lite för vi fick besök.

dscn4766

Nu börjar det att likna någonting

dscn4770

Liten vy bakifrån.

Nu börjar vi att montera ihop detaljerna.

2009-05-19

Vi jobbar med lite detaljer och håller på att slipa och spackla på skrovet.Det är många detaljer som skall slipas innan slutfinnishen.Dokumentationen med fotografier är sämre då jag har svårigheter att lägga in bilder och jag lägger inte ner någon energi att utreda varför.Men jag skall se om jag inte kan ta lite bilder,måste försöka med en annan kamera.

I dag är det begravning av ( Nisse ) båtens konstruktör,alla såg fram till premiärturen men ibland blir det inte som man vill.

Återkommer efter helgen med eventuellt lite bilder.

Bygget går sakta framåt

Vi arbetar lite då och då med projektet.Är dålig på att fotografera men skall försöka att ta lite bilder.Vi har lamellimat ek sargar och avbärarlist i 4 mm lameller,monterat i hop en liten del av inredningen,

Det är lite tomgång på projektet nu, då ( Nisse ) Nils Malmgren gick bort i slutet av V17.

Vi skall bygga färdigt båten så fort vi kan det är bara tiden och lusten  som saknas nu.

Slutet V17

dscn4738

Vi har börjat med inredningen och att lamellimma sargen utvändigt.Det är 4 st 4×70 mm som är limmade med NM Laminering 275 A med filler 51. Motorhuven är också påbörjad,så det händer lite saker då och då.