Är upplägget klart för våren?

Ute är det torrt, inne är det torrt – så har du ställt upp båten korrekt och kanske öppnat upp gelcoaten, så borde din båt torka upp bra nu. Inomhus är då bäst naturligtvis.

Men har du någon plan inför vårarbetet? Valt bland alla metoder att fixa båten? Vissa bryr sig mycket om förarbetet och andra inte alls när det gäller behandling av båt. Dom sistnämnda misstänker väl ändå att du hittar sista marvattensstenen och sjunker på 20 m djup. 😉

Var förberedd. Mät gärna på din båt och se att fukthalten sjunker. Du skall inte ner till några snickerikvoter utan så länge det avgår vatten och det sjunker är det bra. Är det mycket vatten som avgår så kanske du skall kolla statusen på andra saker också. Har du träkärna så kanske den kan vara på upphällningen, eller kanske inte alls befintlig. Byta kärna är lika önskvärt och roligt som tandvärk på nyårsdagen. Men det går.

Så se till att luft kan strömma förbi skrovet. Luft som blivit fylld med vatten/fukt är tung och skall transporteras bort så ny luft kan strömma förbi och ta med sin del.

Har du frågor runt din behandling så är du välkommen att ringa och prata med våra säljare – de kan båt.

Kommentarer inaktiverade.